Örebroregionen

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Vi erbjuder dig den mest centrala regionen i Sverige och Norden, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo . Regionen speglar en stor stad i mindre skala med alla nödvändigheter ett företag kan behöva, konferensanläggningar, universitet, universitetssjukhus, flygplats, järnväg och en internationell verksamhet inom handel och industri. Lättillgängligheten gör att regionen också är en stor mötesplats för människor, varor och tjänster.

Vi hjälper dig med

Mark och lokaler

Vi har god planberedskap och kan erbjuda detaljplanerad mark i samtliga kommuner i regionen. Det finns attraktiva etableringslägen utmed våra större vägar med plats för både små och stora verksamheter. Tomter på upp till 200 000 kvm kan erbjudas.

Lediga, befintliga lokaler har vi också en bra tillgång på för alla typer av verksamheter.

Ledig mark och lokaler hittar du enkelt här. 

Arbetsmarknadsregion

Arbetsmarknadsregionen är Sveriges fjärde största. Den goda infrastrukturen och pendlingsmöjligheterna bidrar starkt till ett varierande och växande näringsliv. 

Utbildning

Regionens utbildningssektor är bred men har också ”spets”. Förutom traditionella utbildningar på gymnasienivå så har vi många YH-utbildningar och ett starkt växande universitet, Örebro universitet. Universitetet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med ca 18 000 studenter och med drygt 1 200 anställda. Där finns läkarutbildning, handelshögskola, juristutbildning mm samt inom kort civilingenjörsutbildning.

Forskning & Utveckling

Örebro universitet har en bred forskningsbas och bedriver forskning av hög internationell klass inom inte mindre än 36 olika ämnen, fördelade över vetenskapsområdena humaniora-samhällsvetenskap, medicin, naturvetenskap och teknik.

Nätverk

Det finns många olika branschnätverk och mötesplatser för företag som inspirerar, utvecklar och ger affärsmöjligheter. Exempel på sådana är Promotion morgon (blandat), City Örebro (handel), Forum för logistik (logistik), Möckelnföretagen (tillverkning), T-verkarna (tillverkning), Handelskammaren Mälardalen (tillverkning, IT m fl), Paper Province (trä- och papper), Robotdalen (avancerad tillverkning) m fl.

Infrastruktur

En av de stora fördelarna med att lokalisera ett företag i regionen är den goda infrastrukturen med E 18, E 20 och riksväg 50 som viktiga länkar till Skandinaviens stora städer. Ett väl utbyggt järnvägssystem med Nordens viktigaste järnvägsknut i regionen bidrar till effektiva transporter av såväl varor som människor. Örebro Airport är en av Sveriges största flygplatser för flygfrakt och personcharter. Allt detta innebär att du när den nordiska marknaden inom 24 timmar.

Näringsliv

Starka branscher i regionen är t ex tillverkning, handel, logistik och besöksnäring. I regionen finner du välkända företag som Atlas Copco Rock Drills, ESAB, Ericsson, Meritor, Stoneridge Electronics, Ekokem Sakab, Onninen, Würth, Elektroskandia, Ahlsell, DHL, DB Schenker, DSV Road, Atria Lithells, Procordia Foods, OBH Nordica, SAAB Dynamics, BAE Systems, Lundin Mining, Ovako, Kopparbergs Bryggeri, Spendrups, BillerudKorsnäs m fl.

Sidan uppdaterad 2017-05-08 av broadmin BRO