Nora

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Entreprenörer
Nora är en utpräglad entreprenörskommun, där nya idéer samsas med anrik företagshistoria. Med 10 400 invånare och över 1000 företag finns det gott om möjligheter till affärer, besök och etablering. Vi är en stark köpmannastad med beryktade (och besjungna) marknader året om. Vi har flera företag knutna till gruv-, sprängämnes- och tillverkande industri. Vi har även gott om vård- och kulturföretagare. Det ger ett dynamiskt näringsliv.

Engagemang
Noraborna har en tradition av att engagera sig för stadens och bygdens utveckling. Hos oss hittar du kreativa och drivna medarbetare och samhällsmedborgare. Detta engagemang har gjort oss till en av Sveriges mysigaste småstäder och till en av regionens mesta företagarkommuner både vad gäller antal nyföretagande och företag per capita. Här hittar du sju starka företagarföreningar med en gemensam näringslivsfrukost, ett gemensamt näringslivsråd och en engagerad kommun. Det ger gott om drivkraft.

Etablering

Hos oss finns tillverkande industri blandat med ett gäng världsledande företag som har marknader runt om i världen. Vi har bland annat marknadsledande företag inom sprängämnesindustrin, gruvprospektering, offentliga toaletter, brandsäkerhets-lösningar, och pyroteknik. Via våra företagarföreningar och mötesplatser kan du snabbt hitta de kontakter du behöver, för din etablering i Nora, Örebro-regionen och världen. Nora ligger som ett nav, mellan Örebro, Lindesberg och Karlskoga. Det ger dig en stor lokal marknad, både vad gäller leverantörer, kunder och anställda. Det skapar bra grogrund för gasellföretag.

En vision
Nora är möjligheternas kommun där historia och framtid skapas. Vi är en stad där näringsliv och arbetsmarknad utvecklas, genom gemensamt och pro-aktivt arbete. Vårt fokus ligger på attraktivt boende, kommunservice, kompetensförsörjning samt på att det ska vara lätt att driva och utveckla företag såväl i staden som på landsbygden.
Välkommen att dela vår vision och göra verkstad av våra mål.

Fakta

Invånarantal: 10 400
Antal företag:
Drygt 1 000
Antal inpendlare:
Drygt 700
Antal utpendlare:
Drygt 2 000
Antal ånglok:
7
Antal gummor till marknaden:
3

Fem största arbetsplatserna:
Nora kommun, Orica SwedenAB, Kungsängeni Nora AB, Europrofil AB och Danfo AB

Sidan uppdaterad 2018-02-27 av broadmin BRO