Lindesberg

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Mitt i Bergslagen

Lindesbergs kommun ligger mitt i Bergslagen. Här är entreprenörskap och nytänkande ingen nyhet. Med sin handlingskraft och kreativitet hjälpte bergsmännen till att bygga upp Sverige, och kanske är det denna tradition som bidragit till att småföretagandet än idag spelar en viktig roll i kommunen. Större företag i kommunen är idag verksamma inom pappers- och massaindustri, samt inom verkstadsindustri. Något som grundar sig på den goda tillgången av skog, järnmalm och vatten. Många av kommunens invånare är dessutom verksamma inom de gröna näringarna, som jord- och skogsbruksföretagande.

Tunga transporter

Rikväg 50 och riksväg 68 korsar kommunen och skapar goda förutsättningar för tunga transporter. Landsväg 249 knyter ihop Lindesberg med E18/E20 i Arboga och passerar både Frövi och Fellingsbro på vägen. Goda järnvägskommunikationer finns också, inte minst i Frövi som är en järnvägsknut. Arbete pågår dessutom för att förbättra dessa ytterligare.

Kultur- och sportliv

Till skillnad från många andra industrisamhällen har centralorten Lindesberg behållit sin charm och är idag känd för sitt rika kultur- och sportliv, samt sitt vackra läge invid Lindesjön. Här finns också Lindesbergs lasarett, som är en stor arbetsgivare på orten, och gymnasieskolan Lindeskolan.

Fakta

Invånarantal: 23 000, varav ca 10 000 på centralorten

Antal företag: ca 2 300

Fem största arbetsplatserna: Billerudkorsnäs Skog & Industri AB, Meritor HVS AB, Lindesbergs kommun, Lindesbergs Lasarett, AB Linde Maskiner

Sidan uppdaterad 2018-05-08 av broadmin BRO