Lekeberg

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Landsbygdskommunen

Lekeberg är en landsbygdskommun mitt i Mellansverige, med mycket bra kommunikationer. Avstånden är korta till Närkes större städer, liksom till E18/E20, järnväg och Örebro Airport.

Natur och gott företagsklimat

Vill du leva och bo på en plats med naturen alldeles i närheten – i en kommun med fördelaktigt företagsklimat där det råder god samarbetsanda och gemenskap mellan invånarna – då ska du kolla upp Lekeberg. Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg. Det är en relativt ung kommun, bildad 1995 efter att ha tillhört Örebro sedan 1970-talet. Lekeberg har idag drygt 7 600 invånare och tre tätorter – Fjugesta, Lanna och Mullhyttan. Befolkningen växer stadigt i takt med att allt fler upptäcker fördelarna med att slå sig ner här.

Skola

Ett exempel på framtidstron i kommunen är byggnationen av en ny skola och idrottshall i Hidinge. Satsningen, den största i Lekebergs historia, görs för att på sikt uppnå det uttalade målet att bli Sveriges ledande skolkommun.

Företagande

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen. Företagarna i Lekebergs kommun är mycket nöjda med det lokala företagsklimatet och Lekebergs betyg är högst i Örebro län.

Fakta

Invånarantal: 7 600

Antal företag: Ca 970

Fem största arbetsplatserna:  Lekebergs kommun, Capio Närsjukvård, Pontus Björks Åkeri, Trioplast, B.R.A Maskiner

Sidan uppdaterad 2018-02-27 av broadmin BRO