Hallsberg

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Det är här det händer

Hallsberg byggdes ursprungligen upp kring stambanan, som invigdes 1862. Hallsbergs kommun har med andra ord ett utomordentligt läge i Sverige, mitt emellan Stockholm och Göteborg – i Sveriges demografiska mittpunkt.

I Hallsberg bor det drygt 15 200 personer, här finns ca 1 300 företag. Järnvägen är en anledning till att vårt näringsliv är och har varit inriktat på industri och industriell tillverkning.

Logistik

I Hallsberg finns flera stora logistikföretag, Ahlsell, ITS logistikpartner och Posten som är nyetablerad med Europas modernaste postterminal. Hallsbergsterminalen ligger också strategiskt placerad utmed stambanan. Drygt 70 procent av allt gods i Sverige transporteras via Hallsberg. Här finns ett stort logistikområde i direkt anslutning till Nordens största rangerbangård och europavägarna E18 och E20.

Gymnasieskola

Alléskolan är en riktigt bra gymnasieskola med moderna och fräscha lokaler. Skolan är den enda i landet som erbjuder samtliga program på gymnasiet. Här trivs 1 350 elever och 260 anställda. På skolans campus finns både teoretiska och praktiska utbildningar samlade på ett område – här hittar du bibliotek, skolrestaurang, flera idrottsanläggningar med olika hallar samt musikstudio med professionell utrustning.

Fritid

Kommunen har ett blomstrande föreningsliv med hela 160 föreningar av olika slag. I Hallsberg  finns också ett populärt äventyrsbad, Children's upptäckarhuset, idrottspark med friidrottsanläggning, löpar- och promenadslingor, bågskytte, bowling, boulebanor, fina bad och underbar natur.

Fakta

Invånarantal: 15 200

Antal företag: Ca 1 300

Fem största arbetsplatserna: Ahlsell, Volvo Construction Equipment, Atria Lithells, Posten, Green Cargo,

Läge: Inom en radie på 25 mil når du:

·         över 70% av Sveriges befolkning

·         över 60% av företagen

Infrastruktur: Ca 2 mil till Örebro Flygplats, direktanslutning till E18, E20, Rv 50 och Rv 51, tågtrafik åt alla vädersträck (norr, söder, öst & väst), daglig tågpendel från Göteborgs hamn till Hallsbergsterminalen (en öppen terminal).

Gymnasieskola: Alléskolan är en av landets bästa gymnasieskolor. 2,5 mil till Örebro Universitet.

Sidan uppdaterad 2018-02-27 av broadmin BRO