Hällefors

Tipsa:

Dela på Twitter Dela på Facebook

Mitt i natursköna Bergslagen

Hällefors kommun ligger mitt i natursköna Bergslagen, omgiven av de trolska skogarna, i norra delen av Örebro län. Kommunen har ca 7000 invånare och centralort är Hällefors, men minst lika känd är vår näst största tätort, Grythyttan.

Ett modernt näringsliv med gamla anor

Näringslivet har sitt ursprung i skogen, vattnet, silvret och järnet. Hällefors har en lång tradition av metallindustri som inleddes redan i mitten av 1600-talet med Hellefors silververk. Än idag domineras näringslivsstrukturen av tillverkande företag, flera med stark koppling till metall- eller livsmedelsindustrin. Totalt finns runt 700 företag i kommunen varav 155 är aktiebolag. De största privata arbetsgivarna finns inom tillverkningsindustri, logistik och besöksnäring.

Besöksnäringen är väl utvecklad med flera stora aktörer inom mötesindustrin och mängder av mindre besöksmål och aktivitetsföretag. Vårt natursköna läge med djupa skogar och närmare 400 sjöar ger goda förutsättningar till friluftsliv och naturturism.

Smakfulla Grythyttan

Grythyttan, den näst största tätorten i kommunen är allra mest känt för kulinariska upplevelser. Här finns Grythyttans Gästgivaregård och Måltidens Hus som Carl-Jan Granqvist lade grunden till. Det starka varumärket Grythyttan och den kompetens som finns att tillgå här på Restaurang- och Hotellhögskolan lockar företag inom måltid och livsmedelsindustrin att etablera sig här.  

Väl utbyggd infrastruktur

Hällefors kan erbjuda industrimark med mycket god infrastruktur. Vårt industriområde Hammarn ligger i direkt koppling till järnväg och RV 244 och RV 63 och energiförsörjningen är mycket god.

Kommunen ligger bland de främsta i landet gällande bredbandsutbyggnad. Till industrier kan vi erbjuda supersnabb IT-kommunikation och den väl utbyggda fiberstrukturen gör att privatpersoner och småföretag på landsbygden har hela världen inom räckhåll.

Från Hällefors tar du dig med direkttåg till Göteborg och Falun. Närmaste internationella flygplats är Örebro Airport som ligger drygt en timme bort.

Fakta

Invånarantal: ca 7000

Antal företag: ca 700

Fem största arbetsplatserna: Ovako Hellefors AB, Kjellbergs Logistik & Teknik AB, Loka Brunn Kur & Konferenshotell AB, Fricweld AB, Hällefors kommun

Sidan uppdaterad 2018-02-27 av broadmin BRO